Kate! – Perlens modedronning

Kate Hallagen glæder sig altid til det store modeshow på Perlen. Sammen med 23 andre modeller tager hun turen ned ad den røde løber mens musikken drøner ud af højtalerne og pårørende, venner og brugere af huset klapper og hujer.

Et modeshow er en fest med mange spændende forberedelser og en masse dyrebare oplevelser. Sådan er det hvert fald for Kate Hallagen, som igen i år var med som model ved årets modeshow på Værestedet Perlen.

For Kate var det i år særligt spændende at være med, da modeshowet for første gang blev afholdt på det flotte nye Værested. “Her var god plads til den røde løber, hvor alle os modeller skulle gå cat-walk”, fortæller Kate.

Forberedelser næsten bedre end showet

Der er altid mange forberedelser, men Kate synes, at det er en meget stor del af den samlende oplevelse. Ikke mindst fordi fire lokale tøjbutikker var repræsenteret og alle modellerne inden showet skulle ud og prøve og udvælge tøj i de forskellige butikker. “Jeg syntes, det var sjovt at prøve tøj og være sammen med de andre piger, som var med til at prøve tøjet”, fortæller Kate.

Kort inden selve det store show var alle modellerne igen samlet for at gøre sig klar. “Medarbejderne på Værestedet hjalp os med at blive klar, og det var så hyggeligt, at vi alle gjorde os klar sammen. Der er et fællesskab, og vi griner og har det sjovt sammen”, siger Kate, som også kan fortælle, at der både var sminkesalon og frisør, så hårlokkerne kunne blive sat efter smag.

Sommerfugle på den røde løber

Blandt de mere erfarne modeller var der også nogle helt nye brugere, der havde meldt sig som model i år. “Vi var 24 modeller, både mænd og kvinder samt min kæreste, som var med til at styre musikken. Han er god til at finde det helt rigtige musik, som passer til det, men jeg havde alligevel sommerfugle i maven”, fortæller Kate. “Jeg er altid lidt nervøs, når jeg skal gå op ad den røde løber og publikummet klapper af mig”, forklarer Kate uddybende. Det var både pårørende, venner og brugere af huset, der var mødt talstærkt op. “Ja, alle er velkommen”, siger Kate, som også fortæller, at der var sodavand og sandwich til alle, som var med til modeshowet samt et gavekort til en middag i Perlens café, som alle modellerne fik overrakt til sidst. “Jeg glæder mig allerede til næste år”, smiler Kate begejstret over aftenens succes.

IMG_5929 IMG_6148

Andet end mode på Perlen

Kate, som er 43 ar og bor i egen lejlighed sammen med sin kæreste, kommer pa Værestedet Perlen cirka tre gange om ugen. For hende er det et frirum, hvor hun kan mødes med sine venner, når hun ikke er på arbejde i slagterafdelingen i Meny.

 • Mandag aften har hun sammen med en anden bruger ansvaret for at rydde op efter maden, vaske op, tørre borde af, tælle kasse op og lukke af, når Værestedet Perlen lukker kl. 21.
 • Tirsdag går Kate til musik, hvor hun spiller i brugerbandet “Kajakkerne”. De tager løbende ud og spiller til forskellige arrangementer i byen.
 • Torsdag eftermiddag tager Kate værestedets bus sammen med nogle af de andre piger og en medarbejder, og kører til Vadum og svømmer. Når de kommer tilbage bliver hun ofte og spiser aftensmad i cafeen. For senere er det kreative værksted åbent og Kate elsker at være kreativ og lave eksempelvis glas, smykker og malerier.

Når gode venner udvikler rejsefeber

Til sommer skal Kate ud at rejse. Hun har meldt sig til en rejse til Spanien, hvor flere af brugerne på Værestedet skal med. “Jeg har ikke mulighed for at rejse pa egen hånd”, siger Kate. “Derfor er jeg glad for, at jeg kan have ledsagere med. Og min kæreste og flere af mine venner, som jeg har lært at kende på Perlen skal også med. Jeg elsker at komme ned til varmen og har i mange år været syd på, så jeg har mange gode ferieminder og glæder mig til at komme afsted”, fortæller Kate med et smil.

Fakta om Perlen

 • Et uvisiteret samværs- og aktivitetstilbud for borgere med lettere fysisk og psykisk funktionsnedsættelse som er mobile og bosat i Aalborg Kommune.
 • Vi er en del af Bofællesskaber, Bostøtte og Værested i Fagcenteret for Livskraft.
 • Vi har til huse i en gammel produktionshal bag ved Ulla Terkelsen og Kvickly i Vestbyen – lokaler vi overtog i slutningen af maj 2016.
 • Vi er et farverigt sted, hvor der er rart at komme – og hvor muligheder og ideer folder sig ud i en lang række af tilbud og aktiviteter.
 • Som tommelfingerregel er der altid hygge i caféen og kaffe på kanden. Du er altid velkommen. Vi træffes dagligt fra kl. 9.00-21.00 samt lørdage fra kl. 10.00-18.00.
 • Det er borgernes hus. Brugerne af huset bestemmer menuen i caféen og aktiviteterne i huset – og udfører i øvrigt mange af de opgaver, der holder huset kørende.
 • Vi holder i løbet af året en række fester og arrangementer. De bliver planlagt af en gruppe borgere med støtte fra en medarbejder. Nogle gange holdes endvidere fester, som specifikt ønskes værende uden medarbejderes tilstedeværelse.
 • Musik og kunst fylder meget på Værestedet Perlen. Der er kunstskole 3 formiddage og 1 aften om ugen og musikken får taget til at lette 4 formiddage og en enkelt aften om ugen.
 • Caféen er hjertet på Værestedet Perlen. Det er her, man kommer ind i huset, det er her man mødes, sludrer, spiser sammen, drikker kaffe, ser TV, spiller Wii og lignende.

Gå til Perlens hjemmeside

 

Skrevet af Line Jensen, Værestedet Perlen